<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d520795760260238764\x26blogName\x3dBRAND+NEW+ME\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://sazlinashaza.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://sazlinashaza.blogspot.com/\x26vt\x3d3928150170206351722', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
Welcome to sazlinashaza.blogspot.com
Sunday, 27 January 2013Y
awesome dating

Lupa nak buat entry, semalam saya kuar ngan kawan saya si Aina..Hurm.lama jugak tak jumpa dia.Walaupun pada hakikatnya rumah dia and rumah saya memang dekat. Malas punya pasalla...Aina ni former co-worker sya sblum saya keja ka tempat sekarang ini. So kra macam bertemu di ruang rindu,,echeh,,jiwang la sangat.Banyak benda yang saya kongsikan bersama dia ni,,Almaklumla, semua busier than ever, (saya la terutamanya), jadi masa inilah yang dicari-cari untuk berkongsi cerita. Pastuh, buka satu cerita yang Aina ni sebenarnya da jadi tunangan orang. Dia kongsila hari tu dia tunang buat majlis kecil-kecilan jer, Hanya family jer yang datang, nasib bek saya tak datang ritu, kalo tak confirm malu sbb outsider kan?ahhaha..Cakap pasal tunang ni kan,saya  ini bila la nak bertunang.. Be frank, saya sebenarnya tak ready lagi untuk bertunang ke apa ke..sebab saya rasa perangai saya memang xboleh la nak bertunangan..Nanti orang cepat jeles. Saya banyak berteman, jadi sesaper yang nak jadi tunang saya kenalah terima keadaan saya. So, as precaution saya tak nak bertunang. Kawen terus jelah,tu pun kalo da betol2 ready. Sekarang ini,saya masih nak enjoy every pieces of my single life. Aina, sory yek bukan nak cakap tunang tuh tak sesuai untuk semua, cuma saya belom bersedia nak tunang. oklah, tak yah crita sal tunang tunang, kta cta topic outing ok? haha.. Ritu, masa saya dan Aina keluar,kitorang karaoke..Yey..bestnya..Aina siap cakap lagi sora saya mcm budak2..Ha??Lepas itu, kita makan kat kedai depan supermarket. hurm,,sedap woo dia punya sup tulang.memang double WOW,kenapa erk? sbb penangan dia memang best. Kalo pegi sibu, boleh la pegi dekat warung ni  "SUMBER REZEKI" dekat Wonderful,Jalan Ulu Sungai Merah. Hurm..PErhh.sodap tuh'

dari kiri:Aina and saya


bergambor tu wajib ler kan, walaupun gambar tak la advance macam gambar pakai DSLR..
ambik pun gune hepon murah..

hahah,,nak buat muka lawak cam hodoh la pulak..
                                     

pandai pulok kawan ni control depan camera..ohoo..

turn saya pulak nak control..

hahaha..spark grey la..

hermm..ape erk??



♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com
Subscribe RSS Feed ReTweet Add to Technorati
0 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 17:01

Tuesday, 22 January 2013Y
Random post

Assalamualaikum..
Herm..rini nak update, sekarang ini Saya memang quite busy..Banyak benda kena buat, tak kiralah dari keja ke atau peribadi.Busy like a busy bak kata pepatah orang putih.Hari ini saya temankan cousin saya interview, punye la lama.Best kan?I like Hwaiting..But Waiting k. Tahun 2013 ini, memang busy sekali. Nak cakap saya jenis suka menimbun keja,pagi pagi da saya buka pc and print pastuh called apa yang patut..Tu bukan lagi pat cut,record. JUJUR saya akui saya sekarang ini banyak keja pending, and ada benda akan datang lagi. kawan saya bagitahu, yang data perlu diedit dalam 11K. Banyak seh,keja yang ada belum siap,apa lagi kalau ditambah dengan data yang 11K itu.WOW!!takut nyer mak..Anyway,Ari ini sunggoh happy lorh,sebab kawan saya nak jumpa saya,dua orang..Diorang akan sleep over rumah saya.Best nyer..Ritu saya keluar dengan kawan saya yang sorang,Cikgu Faza(I'm Shaza), pegi jalan jalan cari makan.Best dapat meluahkan isi hati yang tersirat sambil bertukar pendapatkan. Maklumla lama bangat sudah tidak ketemuan. Rindu loe sama dia..Ini gambar kami berdua.Ngee..bergembira tepok tangan sama-sama,kita menari sambil langkah kanan kiri,goyang kanan-kiri(betul ker lyric saya ini?)bedal jelah.

♥ 

 Dari kiri:Shaza,Faza.Sekian.


eehh..ada lagi la,scroll bawah,k..(baca dalam nada yang gedik)


♥Pride Nana♥ 
http://www.emocutez.com
Subscribe RSS Feed ReTweet Add to Technorati
1 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 19:33

don't ever brag about your life..

The man who built the Titanic was
asked: 'How safe the Titanic will be?'
With an ironic tone he said: "Not
even God can sink it"
We all know what happened to the
Titanic!
Tancredo Neves, President of
Brazil,during a campaign,said: 'He
got 500,000 votes from his
party,not even God will remove him
from Presidency.'
Sure he got the votes,but he got
sick & died a day before being
President!
Cazuza,Brazilian singer &
poet,during a show, while smoking
his cigarette,puffed out some smoke
into the air & said: "God! That's for
U".
He died at the age of 32 of LUNG
CANCER in a horrible manner!
ALLAH SAYS IN THE QURAN:
"Do not walk proudly on the earth:
Ur feet can't cleave the earth, nor
can U attain the stature of
mountains".

♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com
Subscribe RSS Feed ReTweet Add to Technorati
0 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 18:10

Monday, 21 January 2013Y
Segmen up follower dengan sepantas kilat II

ok,nih post yang saya dapat update dari bloggie my kakak angkat,si kanda siti hawa..oK,korang nak tahu tak,nilah salah satu cara nak menggegarkan blog anda..ngeee..saya da tengok memang apa yang tuan blog kat link bawah ni janjikan memang ditepati..Jom la share link kat bawah ini..dok pun korang jengok2 la blog dia..memang best..Very Good and excellent doctor to be..

http://4.bp.blogspot.com/-ccqWLf2CxGE/UODq99UKz5I/AAAAAAAAC2o/5fPiv28GTpE/s1600/segmen+up+follower.jpg

Jom kita serbu dan join segmen ni..klik pada banner di atas untuk ekot serta ok..nak tambah follower...maklumlah follower blog saya sikit je...hehehe...usaha keras ni :)


"BELOM CUBA,BELOM TAW"



♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com 4 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 15:57

My friend is a newly wed..kepak kepak kepung

Yeppi, We wish you  very happy happy wedding day and you will good enough to be a wife..llalala..(nyanyi nyanyi dalam hati)...19hb saya pergi kenduri kahwin kawan kita si Mardiyah.. The wedding is quite simple and but atleast she can gather all base elements of wedding. Like, invite friends, throw a party  and  make love..(this is just kidding)..i was wore a confident brown dress..It was FOC from my sister, a gift from Bandong, Indonesia ..It was glad to see my friend being a queen sitting with her man that day.. I was sat at the floor hoping I can captured and photo snapped all the scene..But,all gadgets cannot compile what was seen in front of our eyes..Heeeee..Just make my words sound cheesy,hehhe..Here the picture..OK,let scroll down..
From left:it me,Mardiyah (queen of the day), Nurul Husna, Ika Sulaiman and Juriyah Mujarhi.


Ok, Take a look at a girl in the midst of us, She is my former classmate and roommate in my secondary school. I got no idea how can she be my BFF's (Mardiyah) cousin.  Here the story begun, I sat at the living room where all the crowds were sat. Then, a strange voice called my name, frequently. Sound like "Shaza,Shaza,psst Shaza".."I just herm..it's not mine,don't you easily perasan"-monologue. Then, someone tapped me on the shoulder, it's her, and after a few questions were made, I just found out that she's the bride cousin from both of their parents. It's was my lucky coincident.
Then, as a LONG-TIME-NO-SEE friend, we take pictures and exchange our phone numb to keep in-touch.. Thanks God, you showered me with good things beyond everything..
Alhamdulillah..


snap Snap snap..shot..
I got you scroll down peeps..







Tralalala..It's done..Bubye...See ya..Ngee..To Mardiyah,You always be part of me,bestie..
I'm stick with you with or without your husband..Saranghea..


♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com 0 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 14:49

Tuesday, 15 January 2013Y
my expectation is too high atau aku ker yang tlalu berharap?

Assalamualaikum..
Actually,banyak benda saya nak ucapkan,Pertama sekali, Alhamdulillah sbb family saya selamat pulang dari China,saya sangat mencintai mereka. Memang la hepi,till something cerita yang sunggoh kejam dan saya tak dapat nak senyum sangat berlaku..My sister teased me about my birthday gifts, I feel like a thousand of knives mencucuk dada saya. At first,saya berasa excited bila kakak saya cakap yang dia suruh saya balik then jumpa mak..Pastuh saya tanya, I wan't my birthday gifts,ok? it gifts not a gift..Then,she replied, How come,it just one present from me and one from mum.. Hurm,I felt my high expectation of gifts and souvenir is gone..I just feel i was abandoned..even this case getting worst as I feel that I am their lost kin..I wanted a special gift as my birthday present..not like the same souvenir with others.Rasa nak nangis pun ada,asa macam diri ini jenis kuat merajok la pulak kan..anak manja la sangat..Memang saya akui dulu I am a spoil brat in my family.Tapi sekarang keadaan da berubah sebab saya sekarang suka menyendiri dan kakak pun sukar nak jumpa saya my workplace distance.It's kinda barrier. Saya bukan tak syukur ke apa,tapi I got a very high expectation about my present since a day before the got their vacation,she'd said that she will get me a best present.I still keep that text ..."ok,budak kecik..I'll give you a best present you will ever got..." Kind of hope or something. Sekarang ini pulak da lain,dia cakap dia beli utk semua family.What?So,it's a souvenir,not a present..I felt sad.Where is the special if I got the same gift with others..I felt a bit jealous with my other part of siblings,they got bags,they got a gifts on their birthday,but when come to me,I got a present that equal to others.Are you kidding me sis?
My hope is no joke.I need my gift as special treat for my bday as the other siblings got it before.
you gave me a hope.
♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com 0 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 18:47

Sunday, 13 January 2013Y
awak sunggoh annoying la.

13/01/2012 (as I am leave for my solat-girl prob I woke up late about 11.30 am) 
Before that,1045 am
HTB(short form of Hubby to be):Morning..Ily..imy..emuuahha..Apa mimpi?
Saya hrmmmm..buat tak tahu..silent kan phone sebab saya kenal sangat peel manusia sorang nih..
then, a few miss called where made. Hurmm.. I almost killed my phone..Then, I switched off the phone and recharge both myself n the phone.. hehe..

--1130am--
Bangun bangun,saya terus kemas rumah..then buat apa yang patut..
0245 pm-unplug my phone charger.
++switched on++
HTB:Where have you been?
a few minute after, there a few miss called where made repeatedly.

Saya:Kat rumah.. Perlu ker miskol banyak kali?
HTB:Kenapa baru reply?
Saya:Saya tak suka awak miskol..paham tak?
HTB:Saya takut awak pengsan kat rumah..Tu la yang best giler awak nih..(alasan yang sungguh tak logik)
---silent fills the air----
Another shots of missed call. I'm getting annoyed.
Saya:Awak,saya tak suka awak miskol saya,,awak tahukan kepantangan saya.Jangan nak buat isu,saya tak nak gaduh.
HTB:Awak kenapa?Nak gaduh erk?
Lagi dia reply:Awak kat mana?
Saya:eii..awak tahu tak,bukan awak ajer yang saya nak layan dalam hidup ni..baju saya melambak lam washing machine,perut saya minta diisi..so takkan la awak tak paham keja sorang perempuan kot.Tiap hari gaduh pasal miskol,awak tak faham bhasa ker?(berharap dia baca dalam intonasi yang keras).
HTB: Petang nanti jumpa..(miskol lagi)

Saya:Awak ingat awak sorang jer boleh buat macam ni,ok nanti kalau awak nak jumpa saya,saya kunci gate rumah..supaya awak tunggu sorang2 kat luar..
HTB:Awak ingat erh..(saya baca text dia macam mengugut)
Saya:ok.saya ingat,petang nanti saya tak nak kluar la,,rumah saya kunci,there no access for you.

hurmm...inilah contoh kejadian miskol yang saya x suka sangat. Kitorang tiap hari begaduh pasal miskol..

Hari ini saya gaduh dengan Mr. hubby to be.. Saya paling pantang kalo orang miskol saya in a way to get me reply his text. You know kan, saya jenis yang bukan fokus pada mesej jer lam idup ni..banyak benda kena buat,plus, we are girl.. so there is no malas malas word in our life,maksud saya malas nih, nak bermesej jer 24 jam..heii..I am fully grown girl,so I need to cook for my dishes, I need to wash my clothes n I need to work out my muscles to keep fit.Kadang-kadang saya tak paham dengan perangai budak lelaki, entahlah kalau lelaki lain tak macam tu. Dia tahu saya paling x suka di miskol tapi kenapa yer.. dia asyik buat menda yang saya tak suka n paling saya pantang.. Saya ok jer kalo orang termiskol dengan niat memang nak kol, tapi kalau orang nak missed call dengan niat nak mendapat perhatian boleh blah la.saya bukan jenis suka nak berkepit dengan telefon 24jam.Sorry la sebab hari ini saya post rasa tak pueh hati den lam blog k..awak, awak tahu tak,awak tu annoying sangat hari ini..kenapa erk,awak tetap tak faham tiap hari saya marah awak benda yang sama..awak tak faham bahasa melayu ker.saya selalu cakap kalo saya tak reply maknanya saya ada keja nak buat.Awak nak saya cakap lam bahasa Korea, boleh..nanti awak jugak melopong tak tahu.Pa pun jam da pukul 4.30 pm, saya nak kluar dengan HTB ler,,hehe,,nak beli barang untuk hadiah perkahwinan my bestie, Mardiyah binti Mujarhi..


.♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com 1 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 16:14

Buku Yang saya Baca

Ok, rini saya nak cakap lam bahasa melayu la,.xnak la cakap bahasa orang puteh..orang puteh la sangat..semalam,kiter outing dengan encik hubby to be..Pegi Public book Store, teringat kat minah indon yang keja kat bawah office kitorang.. Dia penah tanya kalo boleh dia nak pinjam buku agama dengan saya, so as a muslimah,take this responsibility, saya pun cari-cari ler buku agama.. SO then, saya belek punya belek, rembat satu buku namely Tanda-Tanda Kiamat ,Tanda Kecil dan Tanda besar penerbitan dari al hidayah. At first, saya berminat dengan buku Yakjuj Makjuj tapi harga buku tu agak mahal (tengah bulan beb) so saya fikir next gaji saya nak belilah.Ermm..panjang la saya punya ermm..Korang ada rasa pelik tak kalau tengok orang yang bukan dari agama kita berminat nak baca buku dari agama kita? Saya bukan nak cakap yang benda ni mustahil,tapi penilaian saya tengok pelik jer bila tengok seorang yang saya tahu dia bukan dari agama kita baca buku islamik dengan kusyuk sangat. Don't judge me ok?i believe in Hidayah. Sebenarnya, saya kagum dengan seorang lelaki cina yang berada di tempat buku agama (islam la) dia baca buku tu sampai tak berganjak,since saya belek-belek kan, dia kusyuk sangat baca buku Yakjuj dan Makjuj. Mula saya tak perasan buku yakjuj makjuj tu,then bila saya tengok dia baca, I felt what? this is for real ? mcam tulah monolog dalaman dalam hati saya kan..nggeeee..He maybe a Christian who tries to dig about Yakjuj Makjuj( Gog and Magog)..Since,dalam Bible pun ada gak benda ni. So dalam hati penuh misteri dan wasangka bermonolog, ni pengkaji agama ker aper..Haraplah dia dapat hidayah lepas baca buku tuh. Perghh..it's not like I am not believe in miracle or such a thing.. saya bukan prejudice atau racist, tapi baguslah, mana tahu itu medium hidayah dia kalo dia baca buku tuh, Hidayah tu kuasa Allah kan?siapalah kita nak mempersoalkan.. Sekarang ini,saya tengah membaca buku yang saya beli, Saya pilih buku ni sebab hari kiamat kan tak pernah siapa pun tahu. So, benda benda ghaib inilah yang saya nak baca and fahami. Happy reading nana..

♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com 0 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 13:30

Broken hearted

Ok,to start, there a lot of matters distract me so much. It was friendship matter. Hermm,,,Have you ever felt that sometimes you chose the wrong friends? I did, and I felt a big mistake to approached someone that hurt you the most. I try to accept any manners or bad behaviours of 'em but when come to something sensitive such as making fool of my family in  away that they thought amused, its really drives my madness. Just pretend that I never feel any resentment I bitterly swallowed it. I'm not a person who love a chaos line cross my friendship, but i think they just gone too far. It's not cool to make fool of your friends(the way she though it funny to uploading some pictures that inappropriate for me). I just feel sometimes it's better i never involved in 'em once but who am I to rejected them?I'm the one who cohort with, and I'm sometimes being a mastermind with them. So,there no way to turn back,or any U-turn in my real life. I just want to stop but they all I have. In fact, I scared of loneliness, the reality my pride is teared-up.it's true people said that,to built a friendship it needed a whole life,but to destroy it,it just need one second..(i couldn't remember the real phrase about it..)but at least you can figure out what I mean. I do feel angry but I just keep it because I think I don't want to be a person who always sulked, because I hate to relieve someone in sulked. I don't want to treat someone the way I hate to be treated. I had long taught of this matter,too sensitive,but when I asked others they said I have a right to angry with 'em because making fool of family is a biggest and sensitive matter. To my heart, I don't want to break you and they don't worth enough to break us,we deserve someone better. Just take it as it nothing compare to how they will lose a trust of their friend,won't we? Just to say that I love my heart beats normally. To heart, stop crying and stop being such a brat. You have fully grown in a body of someone tough to take a risks and riddles encircle of our life. 

♥Pride Nana♥
http://www.emocutez.com 0 idea yang terkumpol | muntahkan idea di sini...
heart blue w/ glitter 04:25